Coverstory Graphic & Mail: “Het wordt steeds leuker”

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2016

Grafische topspeler gaat 15e levensjaar in

“Het wordt steeds leuker”

Als grafische dienstverlener is het essentieel om in te springen op de veranderende marktomstandigheden. Om die reden breidt Graphic & Mail niet alleen haar diensten uit, maar worden ook de bestaande diensten zo flexibel mogelijk aangeboden. “In deze tijden willen bedrijven kwaliteit, snelle levertijden, flexibiliteit en een goede prijs. Dat zijn precies de kenmerken waarin wij uitblinken”, aldus algemeen directeur Nino Venezia.

FOTOGRAFIE marcel krijgsman

Coverstory

Enzo Venezia

Full service leverancier Graphic & Mail uit Venlo levert diverse grafische producten van ontwerp tot productie. In het portfolio zitten etiketten, labels en allerlei soorten textiel zoals zeilen, banners, spanframes en vlaggen, maar ook relatiegeschenken, polsbandjes, plastic glazen en pand- en voertuigbelettering. Ook introduceerde het bedrijf op Fresh Park Venlo enkele jaren geleden met succes een nieuwe, innovatieve folie die zonder plakmiddelen meerdere malen op glazen oppervlakken kan worden aangebracht en kan worden bedrukt met elke gewenste tekst, afbeelding, logo of andere (reclame)uiting (www.windowdesign.nl).

In de afgelopen 15 jaar heeft Graphic & Mail in de regio Venlo een goede naam opgebouwd. “Onder andere dankzij mond-tot-mondreclame weten steeds meer bedrijven en verenigingen ons te vinden voor hun drukwerk en belettering”, vertelt Nino Venezia’s zoon Enzo trots. “Met name de productie van etiketten en signing zit enorm in de lift. Om die reden gaan we dit jaar flink investeren in de etikettenproductie zodat de maximale capaciteit wordt vergroot en de wachttijden tussen maart en oktober – wanneer de vraag naar deze producten het grootst is – nog korter worden. Daarnaast willen we ook dit jaar de BRC-certificering behalen, zodat onze etiketten aantoonbaar voedselveilig zijn. Het is dan ook mogelijk om een track & trace systeem te hanteren, zodat er bij een eventuele recall van een product aan de hand van het etiket precies worden herleid uit welke partij dit product komt.” “En wat betreft signing mogen we steeds meer mooie opdrachten verzorgen zoals bak- en freesletters maar ook de zeilen voor opleggers en bakwagens”, voegt Nino toe.

Een andere sector die steeds vaker gebruik maakt van de diensten van Graphic & Mail is de festival- en evenementenbranche. Nino: “Aan maar liefst zes grote lokale evenementen leveren we bedrukte bierglazen, plastic bekers, posters en polsbandjes. Denk aan namen zoals ‘Stereo Sunday’, ‘Feel the 50s’ en ‘Ruis’. En omdat we ook complete podiums van zeil kunnen maken, kunnen we een totaalproduct aan de horeca en de evenementensector bieden en de organisatoren geheel ontzorgen.”

Uitbreiding

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwe locatie van Graphic & Mail aan De Sondert in Blerick. Daarnaast is Venezia bezig om een vestiging in omgeving Weert te starten. “Bij deze locatie in Weert konden klanten al terecht voor diverse bedrukte producten zoals enveloppen, maar ook creditcards en placemats”, vertelt Enzo. “Straks kun je hier ook alle grootformaatproducten die Graphic & Mail levert bestellen waardoor het assortiment flink wordt uitgebreid. En andersom kunnen wij voor onze klanten in Venlo en omgeving bouwtekeningen gaan printen.” Naast deze nieuwe vestiging in Midden-Limburg is Nino zich ook aan het oriënteren op een eventuele vestiging net over de grens in Duitsland. “Daar is een hele mooie markt voor de diverse signing-producten die wij bieden.”

Nieuwe diensten

Graphic & Mail is voortdurend bezig om haar producten en diensten sneller te kunnen leveren en zo toegankelijk mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een online tool waarmee klanten de belettering voor hun auto kunnen bestellen en laten aanbrengen. Nino legt uit: “Ondernemers kunnen de gegevens van hun auto en hun ontwerp zelf invoeren en goedkeuren. Na betaling via iDeal of PayPal kan de wagen via een drive-in principe binnen 48 uur bij ons worden beletterd. Overigens is dit alleen mogelijk als het om relatief eenvoudige belettering gaat.”

Met deze nieuwe initiatieven leggen Nino en zijn vrouw Anita steeds vaker de dagelijkse leiding bij Enzo, die nu al diverse commerciële en administratieve taken waarneemt. Uiteindelijk zal Enzo samen met zijn broer Gino het bedrijf overnemen. “Dankzij hen kan ik nieuwe producten ontwikkelen en kritisch blijven kijken naar hoe wij onze producten en diensten aanbieden. Die innovatieve kant van het ondernemen maakt dit hele proces en dit bedrijf steeds leuker”, aldus een trotse Nino. n

www.graphic-mail.nl

Nieuwe huisstijl, nieuw pand

De nieuwe locatie van Graphic & Mail in Blerick wordt op vrijdag 3 juni tijdens een open dag feestelijk gepresenteerd aan klanten, zakenrelaties en andere geïnteresseerden. Ook worden dan de nieuwe naam van het bedrijf en de bij-behorende huisstijl onthuld. Op de nieuwe locatie wordt een productiecapaciteit van 2.200 m2 gerealiseerd, als aanvulling op de 2.500 m2 die op Fresh Park Venlo aanwezig is. Uiteindelijk wordt hier de volledige grootformaat- en etikettenproductie ondergebracht.

Volg, check en maak kennis met Noord-Limburg Business

www.facebook.com/noordlimburgbusiness

Voor de dagelijkse nieuwsupdates, winacties en andere interessante informatie voor en door regionale ondernemers. Praat mee en geef je mening!

@NoordLimburgBizz

Volg ons voor het laatste regionale nieuws en updates rondom onze evenementen. Of geef feedback op het magazine.

www.noordlimburgbusiness.nl

Check op onze vernieuwde website het laatste nieuws uit de regio, zoek naar bedrijven in ons uitgebreide bedrijvenregister en lees de columns van onze vaste columnisten. Heeft u interessante informatie voor onze website of wilt u columnist worden? Stuur een email naar sofie@vanmunstermedia.nl

Blader alle printedities van Noord-Limburg Business ook online door met onze

handige blockspagina’s. Ook zeer geschikt voor tablet en smartphone!

Bezoek onze BOB-borrels en maak kennis met ondernemers uit de regio. Meer informatie vindt u op bob.noordlimburgbusiness.nl

www.linkedin.com/groups/NoordLimburg-Business

Voor de laatste updates rondom onze evenementen en korte terugblikken. Leden van de Noord-Limburg Business-groep zijn zelf ook meer dan welkom om items te posten!

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by